?We Love Travel…Belize

5 redenen om Belize te bezoeken
Belize is klein qua oppervlak maar groots qua diversiteit. Naast het heerlijk tropische klimaat geven we je vijf redenen om een bezoek te brengen aan dit Centraal-Amerikaans land met Caribische vibes.
Vraag mij gerust naar de mogelijkheden!

1. Voor avonturen in het regenwoud:
Je beleeft de jungle letterlijk in vogelvlucht wanneer je per zipline tussen de boomtoppen van Mayflower Bocawina National Park zweeft. Niet zo’n held op grote hoogte? Klim, zwem en wandel dan door de ondergrondse wereld van de Maya’s in de Actun Tunichil Muknal-grot.

2. Voor wonderen onder water:
Belize is een watersportwalhalla pur sang. Afdalen in het beroemde Great Blue Hole is de droom van elke serieuze duiker. En Belize heeft nog genoeg andere opties, zoals snorkelen langs het Barrièrerif.

3. Voor culturele expedities:
Belize is als Mayagebied minder bekend, maar ook hier vind je verschillende ruïnes uit het vervlogen tijdperk. De bekendste is de oude stad Caracol, ooit één van de machtigste steden van de Maya’s.

4. Voor culinair genieten:
Ook als culinaire hotspot stelt Belize niet teleur. De lange kustlijn zorgt voor veel vis op de kaart – vooral kreeft is populair en relatief goedkoop.

5. Voor ultieme ontspanning:
In de schaduw van een wuivende palm, met een fruitige rumcocktail in je hand en je voetjes in het hagelwitte zand – Belize is de uitgelezen bestemming voor een paradijselijke ontsnapping aan de dagelijkse sleur.