Roadtrip Canada mei 2024

Op vrijdag 03.05.2024 zijn we met de KLM vertrokken naar Vancouver waar we 1 overnachting hebben geboekt voordat we onze camper op gaan halen en gaan beginnen aan onze roadtrip door British Columbia en Alberta, Canada. Dit gaan we doen met een camper van Fraserway die we op kunnen halen bij het verhuurstation van Fraserway in Delta BC. De transfer vanaf ons hotel naar het verhuurstation is inbegrepen en iets voor de afgesproken tijd worden we opgehaald.
Al snel zijn we ingecheckt en kunnen we na de nodige instructies op pad met ons huis op wielen, de C- medium van Fraserway. Deze camper. “RV”, is van alle gemakken voorzien en beschikt over een magnetron, koelkast, vriezer, airco, douche, toilet en een vast bed achterin. Een prima accommodatie voor de komende 2 weken.
Onze eerste stop, de Walmart. De nodige boodschappen kunnen worden gehaald, de koelkast is gevuld en we kunnen onze roadtrip beginnen.
In 2015 hebben we rondgereisd met hetzelfde type dus we voelden ons gelijk al weer thuis.
We rijden richting de haven van Tsawassen waar we de ferry nemen naar Swartz Bay, Victoria, Vancouver Island, onze eerste overnachtingsplek tijdens onze rondreis. De camping is gelegen in de haven op ca. 45 minuten lopen van downtown. Een prima plek! Victoria, de hoofdstad van British Columbia, is een compacte stad, gezellig en heeft het oudste Chinatown van Canada.
Het weer zit ons niet erg mee maar ondanks dat hebben we ons prima vermaakt. De oude gevels, gezellige straatjes en vriendelijke inwoners maken dat Victoria zeker een bezoekje waard is. Terug nemen we de watertaxi die ons van Victoria Downtown terugbrengt naar West Bay waar onze RV staat.
Na 2 nachten in Victoria rijden we richting de westkust van het eiland, naar Tofino
Vanuit Victoria rijden we richting de westkust van het eiland naar Tofino. Een prachtige rit dwars door de bergen naar Pacific Rim National Park gelegen aan de Stille Ocean.
Het weer is nog niet veel beter maar heel af en toe piept het zonnetje ertussen door wat toch weer mooie plaatjes oplevert. We overnachten op camping Bella Pacifica gelegen aan MacKenzie Beach en vlak voor Tofino.
Wat een fantastische plek. Op nog geen 50m bevindt zich het strand en de Stille Oceaan.
Vanaf de camping kun je over de Tonquin Trail naar Tofino lopen.
Dwars door het groen en met uitzicht op de oceaan maakt dit een fantastische wandeling.
Tofino moet nog een beetje ontwaken uit zijn winterslaap maar als we de volgende dag het stadje bezoeken en het zonnetje volop schijnt komt er toch wat meer leven in de brouwerij.
Dit is de plek waar je moet zijn als je van surfen houdt en een laid back vibe!
In de avond als het eb is wandelen we over het strand en kunnen we kennismaken met een deel van de onderwater wereld.
Whistler is onze eerste stop op het vasteland. Een echt walhalla voor de outdoor liefhebbers en heel grappig om te zien is dat terwijl wij in de korte broek lopen, de skiërs en snowboaders in hun skikleding door het dorp lopen op weg naar de pistes.
Vanuit Whistler zakken we langzaam af richting de Rockies. Voordat we daar arriveren maken we eerst nog een stop in Clearwater, gelegen aan de ingang van Wells Gray Provincial Park. Een erg mooi park met alpenweiden, bergen, meren en heel veel watervallen. Hier blijven we dan ook een dagje extra om te genieten van het mooie weer en de omgeving!
Vanuit Whistler rijden we door naar Clearwater, de ingang naar Wells Gray NP. Een park met alpenweiden, bergen en heel veel watervallen. Onze reis vervolgen we naar de Rockies. Eerste stop Jasper, heel toeristisch maar wel heel gezellig. Vanuit hier rijden we naar Maligne Lake via Maligne Road. In de zomer heeft het een helder blauwe kleur, nu is het meer nog bevroren. Wat ook wel zijn charme heeft. De route over de Icefields Parkway blijft prachtig, in welke jaargetijde je hier ook bent.
Alle meren zijn nu nog voor een groot deel bevroren, dat geldt ook voor Lake Louise. Door naar Banff en Canmore. Banff is natuurlijk bij iedereen bekend maar Canmore is zo leuk en gezellig. Met leuke winkels, restaurants, terrasjes en een bierbrouwerij. Hier kun je je prima vermaken.
Onze reis eindigt in Calgary, een gezellige stad met een autovrije winkelstraat waar je je echt een cowboy kunt wanen door jezelf te trakteren op een echte cowboyhoed en een paar cowboy laarzen.
Een aantal plaatsen hebben we tijdens onze vorige reis ook al bezocht maar doordat we nu in een hele andere periode reizen beleef je alles ook anders.
We hebben meer dan 10 beren gezien en daarnaast ook heel veel Elk en wolven onderweg. Heel bijzonder. En ondanks dat we nu 2x Canada hebben bezocht komen we zeker nog een keer terug.