Curaçao…Beleef het zelf.

Samen met een aantal collega Travel Counsellors heb ik het zonnige eiland Curaçao mogen ontdekken. Een heerlijke bestemming die iedereen wel wat te bieden heeft en mij met zijn Caribische sfeer echt heeft betoverd.

De vlucht, uitgevoerd door de KLM, duurde ca. 9 uur en dan kom je aan op Hato International Airport, een kleine compacte luchthaven met een relaxte sfeer en waar je natuurlijk direct de eerste Caribische warmte op kan vangen. Heerlijk!

Wat doe je als reisagent op zo’n eiland? Natuurlijk niet vakantie vieren, er moet gewerkt worden maar dat is zeker geen straf. Onze eerste bezoek is aan de hoofdstad Willemstad. We stappen in een aantal vrolijk gekleurde tuk tuks en gaan de stad verkennen. Op heel veel plaatsen wordt keihard gewerkt om vervallen huizen terug te brengen in de originele staat. Geschilderd wordt er met felle en opvallende kleuren.

Willemstad bestaat uit 4 wijken en daarbinnen bevinden zich honderden monumenten die samen op de Unesco werelderfgoed lijst staan. De eye catcher is natuurlijk wel de pontjesbrug, de verbinding tussen de stadsdelen Punda en Otrabanda. Otrabanda betekent letterlijk nieuwe wijk en dat is duidelijk te zien. Er wordt hier druk gerenoveerd. Een aanrader is om te gaan eten in de lokale markthallen, lokale gerechten worden hier vers klaargemaakt. En je smaakpupillen worden hier flink aan het werk gezet.

Eten is zeker belangrijk op het eiland en je kunt dan ook overal prima terecht. Wij hebben heerlijk gegeten bij o.a. Taboosh, gelegen op een mooie plek met een prachtige setting aan het water en ook het eten bij Brakkeput Mei Mei, een groot landhuis met een openluchtrestaurant was heerlijk.
Liever uit eten in Willemstad, waar je kunt genieten van voorbijgangers, muziek en gezelligheid?
Dan is mijn tip restaurant La Boheme.  

Snorkelen is een must als je op Curaçao bent en dat kan o.a. bij Caracasbaai, een van de vele plekken waar je kunt genieten van de prachtige onderwaterwereld in het azuurblauwe water. Niet alleen onder water maar ook boven water vind je prachtige natuur. Het Christoffel National Park gelegen op het westelijke deel van het eiland herbergt niet alleen de hoogste berg van Curaçao maar je wordt hier echt omgeven door groen. Je kunt een jeepsafari tour boeken en met een gids door het park rijden maar ook zelf door het park rijden met je huurauto. De berg kun je beklimmen maar start wel heel vroeg in de ochtend want anders is het echt te warm. 

Breng onderweg naar het park of op de terugreis ook zeker een bezoek aan Grote en Kleine Knip, twee prachtige baaien met goudgele stranden, echt unieke plekken. En eten dan doen we bij Cabana Beach op Mambo Beach.

Bijzonder was het bezoek aan Serena’s Art Factory waar wij onze eigen Chichi mochten beschilderen. Een leuke en creatieve workshop waarbij wij 2 uur lang zeer geconcentreerd en in alle stilte aan onze chichi hebben gewerkt. De eigenaresse deelt vol passie haar verhaal van het ontstaan van de Chichi en de maatschappelijke bijdrage die zij levert aan de eilandbewoners.


Vergis je niet, de Chichi’s zijn booming en niet alleen op Curaçao! De workshop volg je met je gezin, familie, vrienden of met zijn tweetjes.  Boek de workshop wel van tevoren want het is erg populair.

Natuurlijk mag ook een bezoek aan Janthiel ontbreken tijdens de reis. Het prachtige strand dat langzaam afloopt in zee, zorgt ervoor dat iedereen hier optimaal kan genieten van zon, zee en strand. En in de avond, dan ga je heerlijk eten, met je voetjes in het zand, bij Zanzibar.

Curaçao is een veelzijdig eiland met meer dan alleen zon, zee en strand.
De mensen zijn trots op het eiland, de cultuur en de natuur en dat laten ze ook zien. Ik ben blij dat ik dit prachtige eiland heb mogen bezoeken.
Tijdens mijn reis heb ik diverse accommodaties mogen bezichtigen dus mocht je meer willen weten dan kun je altijd contact met me opnemen.

Dus….. Curaçao, beleef het zelf!